Destacats
Carret

Articles: 0
Preu: 0,00 €

Facebook


Butlletins

Per rebre el nostre butlletí només ha de proporcionar-nos el seu correu electrònic:Si pel contrari vol deixar de rebre el butlletí Ediwebshop introdueixi el seu correu aquí:
 

La cuina dels Ibers. De la llar als fogons

La cuina dels Ibers. De la llar als fogons
Joan Santa

PVP:

8 €
La visió de la cultura ibèrica des del vessant culinari ens aproxima al seu entorn: en qualsevol societat la cuina és un element fonamental, amb implicacions religioses, socials i econòmiques.
A La cuina dels ibers Joan Santacana, arqueòleg especialitzat en Didàctica de les Ciències Socials, ens fa veure quins eren els seus aliments; com els preparaven, cuinaven i conservaven; els contactes amb el món colonial i la introducció de productes aleshores tan exòtics com el vi i l’oli.
El llibre afegeix, de la mà de Joan Duran, un exercici de recreació d’una dotzena de receptes elaborades amb ingredients i tècniques de cocció de l’època.

Una recepta d’exemple:

Carn amb llet
Ingredients:
700 g de carn, 100 g llet, 30 g de mel, 100 g d’aigua, sal, pebre
Preparació:
Primer de tot es treu el greix sobrant de la carn i es talla a daus d’uns 2-3 cm per 2-3 cm.
En una cassola, es cou la mel a foc alt durant un minut i s’hi afegeix la llet mesclada amb l’aigua. S’hi tira la sal i el pebre.
Quan arranca el bull s’hi incorporen els daus de carn i es deixa que es coguin durant 25-30 minuts a foc baix. Un cop passat aquest temps, es retira la cassola del foc.
Es pot servir en plat fondo.
Aquest plat pot recordar un estofat si es fa amb poca quantitat de líquid, com és el cas d’aquesta recepta, però té el toc dolç que li aporta la mel.
Quan l’aigua i la llet comencen a bullir s’hi pot incorporar hortalisses com ara pastanaga, pèsols, etc.

Matèries associades
Valoració


1 2 3 4 5


Els usuaris han votat aquest article


Per a votar l'article desplaça't sobre les estrelles de puntuació i selecciona el nombre d'estrelles
amb les que vols puntuar.Comentaris