Destacats
Carret

Articles: 0
Preu: 0,00 €

Facebook


Butlletins

Per rebre el nostre butlletí només ha de proporcionar-nos el seu correu electrònic:Si pel contrari vol deixar de rebre el butlletí Ediwebshop introdueixi el seu correu aquí:
 

Les màquines de vapor a Catalunya

Les màquines de vapor a Catalunya
Conxa Bayó i Soler, Santiago Riera i Tuèbols

PVP:

18 €
El treball està dividit en quatre parts, les dues primeres de les quals, redactades pel reconegut historiador de la tècnica Santiago Riera i Tuèbols, són dedicades a la història de la màquina de vapor i a la seva incidència en la industrialització catalana. La tercera i la quarta parts, realitzades per l’enginyera i especialista en temes de patrimoni industrial Conxa Bayó i Soler, presenten un singular i inèdit inventari de les màquines de vapor que encara avui dia es conserven a Catalunya, juntament amb una selecció de les maquetes de màquines de vapor més significatives i representatives. Després d’un llarg i laboriós treball s’han catalogat 41 màquines de vapor que encara existeixen, en condicions ben diverses, als municipis de Terrassa, Sabadell, Barcelona, Manresa, Berga, Anglès, Cornellà, Igualada, Girona, Móra la
Nova, Vilassar de Dalt, etc.

Aquest llibre, coeditat pel mNACTEC i per Rafael Dalmau Editor, és el tercer de la col·lecció «Patrimoni Industrial. Temes», que recull i dóna a conèixer els elements més destacats dels diferents àmbits del patrimoni industrial que encara es conserven a Catalunya; a la vegada se n’expliquen la història, els procediments i la incidència social, tecnològica i econòmica que va tenir cada determinat sector del patrimoni. El primer volum d’aquesta col·lecció és La telegrafia òptica a Catalunya (a cura de Lluís Len i Jaume Perarnau) i el segon, Els molins paperers de Catalunya (de Josep Esteve i Martí Ribas). Està previst que els volums propers estiguin dedicats al patrimoni hidroelèctric i als pous de gel de Catalunya.

Matèries associades
Valoració


1 2 3 4 5


Els usuaris han votat aquest article


Per a votar l'article desplaça't sobre les estrelles de puntuació i selecciona el nombre d'estrelles
amb les que vols puntuar.Comentaris