Destacats
Carret

Articles: 0
Preu: 0,00 €

Facebook


Butlletins

Per rebre el nostre butlletí només ha de proporcionar-nos el seu correu electrònic:Si pel contrari vol deixar de rebre el butlletí Ediwebshop introdueixi el seu correu aquí:
 

Els catalans a Grècia

Els catalans a Grècia
Eusebi Ayensa i Prat

PVP:

21,5 €
Aquesta obra constitueix una guia imprescindible per conèixer l’empremta catalana a la terra mítica de Grècia. Els castells i torres que l’autor ens presenta són les úniques restes monumentals que es conserven del pas dels almogàvers per l’orient de la Mediterrània. Tots ells van ser construïts pels nostres avantpassats o arrabassats als francs i als bizantins arran de la batalla d’Halmirós (1311) i de l’expedició del vicari general del ducat d’Atenes, Alfons Frederic, a les regions de la Ftiòtide i la Fòcide (1318-1319), que acabaren constituint el ducat de Neopàtria.
A partir de textos històrics i d’abundants mapes i material gràfic inèdit, Eusebi Ayensa ens descobreix la història d’aquestes restes que es drecen encara imponents i que són un callat record de la nostra presència a la terra de l’Hèl·lade ara fa més de set-cents anys, i aporta les informacions necessàries perquè el viatger modern pugui visitar-les amb l’atenció que mereixen.
Així mateix, i sempre en relació amb el castell o torre estudiats, s’analitza el record deixat pels nostres avantpassats en la tradició popular i literària grega, on la memòria d’aquells guerrers tinguts per invencibles s’ha perpetuat al llarg dels segles, i es dóna una informació actualitzada, fruit d’un intens treball de camp, de les darreres troballes que s’hi han fet.
Format 15,5 x 23,5 cm.
Eusebi Ayensa i Prat (Figueres, l’Alt Empordà, 1967), llicenciat en filologia clàssica i doctor en filologia romànica per la Universitat de Barcelona amb menció de Doctor Europeu, és acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona i, del 2007 al 2012, dirigí l’Institut Cervantes d’Atenes. Ha publicat nombrosos treballs sobre la presència almogàver a Grècia en el segle xiv i la seva pervivència en la literatura i el folklore grecs, i ha dedicat una especial atenció a la figura de l’historiador català Antoni Rubió i Lluch, el més gran estudiós d’aquesta pàgina tan mitificada de la nostra història nacional. Així, l’any 2001 va editar, per a les Publicacions de l’Abadia de Montserrat, la monografia de Rubió El record dels catalans en la tradició popular, històrica i literària de Grècia, i del 2006 al 2012, per a l’Institut d’Estudis Catalans, els quatre volums de l’Epistolari grec (1881-1936). Actualment es dedica a la docència i a la investigació.

Matèries associades
Valoració


1 2 3 4 5


Els usuaris han votat aquest article


Per a votar l'article desplaça't sobre les estrelles de puntuació i selecciona el nombre d'estrelles
amb les que vols puntuar.Comentaris