Destacats
Carret

Articles: 0
Preu: 0,00 €

Facebook


Butlletins

Per rebre el nostre butlletí només ha de proporcionar-nos el seu correu electrònic:Si pel contrari vol deixar de rebre el butlletí Ediwebshop introdueixi el seu correu aquí:
 

Puig i Cadafalch, president de Catalunya i la seva època

Puig i Cadafalch, president de Catalunya, i la seva època
Albert Balcells

PVP:

18 €
Josep Puig i Cadafalch (1867-1956), a més d’arquitecte i historiador de l’art de reconegut prestigi, entre 1917 i 1923 esdevingué el segon president de la Mancomunitat de Catalunya. Succeí, doncs, al seu iniciador, Enric Prat de la Riba.

Diverses són les causes que poden explicar que l’obra de govern de Puig i Cadafalch no disposi del reconeixement —ni de les investigacions corresponents— de què gaudeix la de Prat de la Riba. Entre aquestes causes figura, certament, l’aparent complicitat entre Puig i Primo de Rivera, complicitat que Albert Balcells documenta fonamentalment com a fruit d’un parany.

I, tanmateix, fou en els sis anys de la presidència de Puig i Cadafalch que la Mancomunitat assolí les cotes màximes de desenvolupament. És per això que, a la vigília del centenari de la creació de la Mancomunitat de Catalunya (1914), Albert Balcells i Rafael Dalmau, Editor posen a l’abast del públic una reflexió històrica sobre la tasca de Puig al capdavant de la institució. El llibre inclou diversos capítols sobre el context històric: la col·laboració de l’Institut d’Estudis Catalans en la fundació de l’Escola d’Història i Arqueologia de Roma, les campanyes de l’Institut d’Educació General, la violència pistolera i la figura del policia Bravo Portillo, i els vincles del catalanisme amb els moviments d’emancipació nacional a l’Europa del 1885 al 1939.

Albert Balcells, catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona i membre de l’Institut d’Estudis Catalans, és un reconegut especialista en història dels moviments socials i del catalanisme polític.

Matèries associades
Valoració


1 2 3 4 5


Els usuaris han votat aquest article


Per a votar l'article desplaça't sobre les estrelles de puntuació i selecciona el nombre d'estrelles
amb les que vols puntuar.Comentaris